Víte, jak sundat řemínek z Apple Watch? Přečtěte si tyto užitečné tipy

Jak správně sundat řemínek z vašich Apple Watch, abyste zařízení nepoškodili? Přečtěte si tento článek, ve kterém najdete praktické tipy k výměně řemínku.

Váš řemínek k Apple Watch už dosloužil? Nebo chcete své chytré hodinky vylepšit novým Apple Watch zlatým řemínkem či jiným stylovým kouskem? Jak v takovém případě ze zařízení sundat starý řemínek, aniž by došlo k poškození hodinek? Poradíme vám, jak na to.

Koupili jste si nebo jste dostali nový řemínek k vašim hodinkám Apple Watch a nyní nevíte, jak ze zařízení sundat ten současný? Nejdříve zjistěte, jaký je váš model Apple Watch a ujistěte se, že nový řemínek je s vaším zařízením kompatibilní.

Jaké řemínky na Apple Watch můžete použít pro váš model?

Správný řemínek závisí na modelu vašich Apple hodinek, orientovat se však můžete i podle šířky řemínku. Používáte-li například hodinky, které potřebují řemínek na Apple Watch 38 mm, padnou na ně všechny řemínky určené pro 38, 40 a 41mm pouzdra.

Druhá skupina řemínků je určena pro pouzdra hodinek o rozměru 42, 44 a 45 mm. Ať už nový řemínek na Apple Watch kupujete online nebo v kamenném obchodě, vždy se na obalu produktu ujistěte o jeho vhodnosti pro vaše Apple hodinky.

Jak vyměnit řemínek Apple Watch? Návod v 5 krocích

Řemínek na Apple Watch nikdy nesundávejte velkou silou, vaše zařízení by se tím mohlo poškodit. Postupujte podle těchto kroků:

  1. Vypnuté Apple Watch položte displejem dolů na čistý povrch, který hodinky nepoškrábe. Může jím být například měkký hadřík.
  2. Na zadní straně zařízení najděte tlačítko, kterým řemínek uvolníte. Každý díl pásku má své uvolňovací tlačítko.
  3. Stiskněte toto tlačítko a příslušný řemínek jemně vytáhněte pohybem do strany. Pokud se pásek stiskem tlačítka neuvolnil, stiskněte a držte jej po celou dobu vytahování pásku.
  4. Nový řemínek správně otočte a zasuňte na místo toho původního. Pokud jste tento úkon provedli správně, uslyšíte cvaknutí.
  5. Máte-li článkový tah, rozdělte jej na dvě části a poté postupujte jako u běžného řemínku. U jednodílného pásku uvolněte nejprve jednu a poté druhou stranu.

Dokud nový řemínek pevně nedrží na svém místě, hodinky nenoste. Obvod nového pásku vždy přesně přizpůsobte vaší ruce tak, aby vám dobře seděl. Jedině tak mohou vaše Apple hodinky správně fungovat.

Nejrůznější řemínky pro Apple Watch vám dávají téměř nekonečné možnosti variability. Můžete je jednoduše střídat podle vašeho outfitu, aktuální nálady nebo sportovní aktivity, na kterou se právě chystáte. Při jejich výměně postupujte podle pokynů v tomto článku. Tak zajistíte, že celý proces proběhne bez problémů.

×