Rádce: Jak vybrat vhodný iPhone pro děti a jak prodloužit jeho životnost?

Jaký iPhone zvolit pro vaše děti? Proč vybírat mezi staršími modely iPhone 7, iPhone 8 nebo iPhone SE 2020? A jak i starším typům prodloužit životnost?

Dívka s iPhonem

Touží vaše dítě po iPhonu, protože jej vidí u spolužáků, kamarádů nebo u vás? Nebo s potomkem potřebujete být ve spojení a chcete jej vybavit odolným a kvalitním mobilním telefonem s dlouhou životností? Přečtěte si, proč dává smysl pořídit dětem použitý iPhone.

Možná vybíráte první telefon pro vaše dítě, možná už se s nějakým setkalo. Proč je právě starší iPhone skvělou volbou v obou případech a které modely jsou ideální do dětských rukou?

Nejlepší iPhone pro děti? Apple iPhone SE 2020, iPhone 7 či iPhone 8

Pro děti se výborně hodí starší modely, jejichž ztráta nebo zničení vás nebude tolik bolet. Jako základní dětský telefon dobře poslouží například iPhone 7 z roku 2016 nebo o generaci novější iPhone 8. Kupujete-li vašemu dítěti první telefon, sáhněte klidně po cenově dostupnějším iPhonu 7. iPhone 8 nabízí pokročilejší technologie – například lepší kameru, delší výdrž baterie, rychlonabíjení a další zajímavé funkce. Bude tedy dobrým parťákem zejména pro starší děti.

Zajímavou variantou je také iPhone SE 2020, který díky prodloužené podpoře ze strany Applu až do roku 2027 bude ještě dlouho sloužit, aniž byste se museli bát o bezpečnost systému. Nabízí slušnou výdrž baterie a zvýšenou odolnost dle IP67. I ostatní modely řady SE přitom disponují zajímavou cenovkou a současně obsahují všechny důležité funkce, na které jste u Applu zvyklí.

Ačkoliv patří telefony značky Apple mezi ty odolnější, můžete tuto jejich vlastnost ještě vylepšit kryty na iPhone. I pro starší modely lehce seženete značkové či neznačkové kryty a další příslušenství. A vaše děti si navíc mohou vybrat oblíbenou barvu, kterou si svůj iPhone ozvláštní.

Jak je to s rodičovskou kontrolou u telefonů od Applu?

U dětského telefonu vás určitě zajímají také možnosti rodičovské kontroly. iPhony disponují funkcí Screen Time (česky Čas u obrazovky), kterou můžete například:

  • omezit instalaci a mazání aplikací,
  • sledovat využívání telefonu dítětem,
  • zakázat některé funkce či webové stránky s nevhodným obsahem,
  • nastavit maximální čas u obrazovky,
  • vyžadovat vaše potvrzení u nákupů v iTunes a App Storu.

Možností nastavení rodičovské kontroly je ve Screen Time mnohem víc. Z tohoto krátkého výčtu je však jasné, že Apple bere bezpečí dětských uživatelů opravdu vážně.

Použitý iPhone představuje ideální telefon pro děti nejen díky své vysoké odolnosti, ale i proto, že myslí na bezpečí svých malých uživatelů. Výběrem některého ze starších modelů můžete navíc výrazně ušetřit a zároveň svému dítěti pořídíte stále špičkový mobil.

×