Rádce: Jak spárovat Apple Watch s iPhonem snadno a rychle?

Potřebujete spárovat starý nebo nový iPhone s hodinkami Apple Watch? Nebo chcete naopak spárování zrušit? Zjistěte, jak na to ☝

parovani apple watch

Vlastníte už delší dobu iPhone nebo jste si právě pořídili nový a potřebujete jej spárovat s hodinkami Apple Watch? Zjistěte, jak na to! A poradíme také, jak naopak již existující párování zrušit.

Jedině propojením vašich Apple Watch s iPhonem můžete hodinky používat naplno včetně odpovídání na zprávy, hovorů, poslechu hudby či podcastů a dalších funkcí. Data z hodinek se navíc zálohují do telefonu. Jak provést spárování zařízení, ať už jste si právě pořídili jakékoliv z nich?

Jak spárovat Apple Watch s novým iPhonem

Pro začátek si připravte své Apple ID s heslem a kód vašich Apple Watch. Starý i nový iPhone připojte k Wi-Fi, telefony i hodinky musí být nabity alespoň na 50 % kapacity. Následně:

  1. Aktualizujte iOS vašeho starého iPhonu a watchOS v hodinkách na nejnovější verzi.
  2. Pokud pro zálohy používáte iCloud, v Nastavení pod svým jménem zvolte položku iCloud a ujistěte se, že jsou zapnuté zálohy aplikace Zdraví.
  3. Zálohujte starý telefon. V tomto kroku se na cloud uloží i data z vašich Apple Watch.
  4. Nastavte nový iPhone. Během procesu zvolte nejnovější zálohu na iCloudu, ze které budou data obnovena. Nový iPhone by se vás měl zeptat, zda chcete používat i vaše Apple Watch, případně vám umožní toto nastavení v dalším kroku.
  5. Otevřete aplikaci Apple Watch na novém iPhonu a potvrďte propojení hodinek s telefonem.

Na konci celého postupu by mělo být párování úspěšně dokončeno. Telefon můžete kromě iCloudu zálohovat také do Macu nebo PC, záleží na vašich preferencích.

Jak zrušit spárování Apple Watch a propojit je s jiným zařízením?

Pokud jste na starém iPhonu smazali data nebo jej už nemáte k dispozici, postup párování hodinek s novým telefonem bude vypadat jinak. Potřebujete opět vaše Apple ID a heslo.

  1. Resetujte své Apple Watch. V Nastavení hodinek vyberte položku Obecné – Obnovit – Smazat data - Nastavení a postupujte podle návodu, na konci potvrďte tlačítkem Smazat vše.
  2. Nyní hodinky podržte v blízkosti nového iPhonu a dál pokračujte podle instrukcí na telefonu. Hodinky můžete nastavit jako nové nebo je obnovit ze zálohy.

Máte u sebe starý iPhone? Otevřete v něm aplikaci Apple Watch a zvolte hodinky, které chcete odpojit, kliknutím na ikonku informací vpravo (i), zvolte Zrušit spárování s Apple Watch a pokračujte podle informací na displeji.

Skvělé! Nyní máte hodinky spárované s tím správným zařízením. A pokud byste chtěli hodinky se svým telefonem sladit i vzhledově, můžete si pořídit jeden ze stylových řemínků na Apple Watch ve stejném barevném provedení, jako je váš iPhone.

×