iPhone a dvě SIM karty: Jak telefon nastavit, aby vše fungovalo?

Jaké kroky provést na vašem iPhonu, abyste mohli používat dvě (fyzické či virtuální) SIM karty současně? Klikněte a přečtěte si přesný návod. ☝

Nastavení dvou sim karet u iPhone

Některé iPhony vám dovolí využívat dvě SIM karty současně. To oceníte například při cestování nebo pokud chcete mít dva tarify – první datový, další na hovory. Jak aktivovat druhou SIM kartu?

S podporou dual SIM můžete používat dvě čísla současně. Jaké to má přínosy a jaké kroky musíte provést, aby obě SIM karty správně fungovaly?

Výhody dvou SIM karet a kompatibilní iPhony

Díky dvěma SIM kartám můžete:

  • Používat osobní a pracovní číslo v jednom telefonu,
  • mít jeden zvýhodněný tarif pro mobilní data a druhý na volání,
  • využívat místní tarif země, do níž často cestujete.

Dvě SIM podporují iPhony od iOS 12.1, konkrétně iPhone XS, XS Max, XR, SE 2. a 3. generace, telefony řady 11 (Pro, Pro Max) a novější.

Co je nano SIM karta a s jakými SIM kartami lze využívat dual SIM?

Dříve se využívaly micro SIM karty. Ty nově nahradily ještě menší nano SIM karty. Podporují je iPhony od 5. generace a velikostí odpovídají samotnému čipu, okolní plast byl odstraněn.

Režim dual SIM lze v závislosti na typu vašeho iPhonu používat se dvěma virtuálními (eSIM), dvěma fyzickými či jednou virtuální a druhou fyzickou SIM kartou. eSIM karty u iPhonu musí váš operátor podporovat a službu vám aktivovat.

TIP: Při vložení dvou fyzických SIM karet chráněných PIN kódy zadejte po zapnutí zařízení nejdříve PIN té karty, která se nachází v přední části slotu.

Nastavení režimu dual SIM u iPhonu krok za krokem

Nejdříve si u operátora aktivujte druhou SIM kartu. Po jejím vložení do telefonu klepněte v Nastavení na Mobilní data a zapněte alespoň dvě telefonní linky. Obě linky si označte štítkem pro snazší identifikaci (například Osobní, Pracovní, Cestovní). Můžete zvolit i výchozí linku pro hovory, mobilní data, iMessage a FaceTime. U mobilních dat lze povolit přepínání mezi SIM kartami podle aktuální síly signálu. V horní části obrazovky nyní uvidíte stavové ikony s informací o dostupnosti signálu obou vašich operátorů.

K nastavení se můžete kdykoliv vrátit: stačí kliknout na linku, kterou chcete upravit. U každého vašeho kontaktu můžete zvolit výchozí číslo pro hovory. Otevřete si kontakt a klepněte na položku Preferovaný mobilní tarif. Standardně iPhone volá z čísla, které použil naposledy.

Při vytáčení čísla mimo vaše kontakty se primárně používá výchozí SIM karta pro hovory. Před uskutečněním hovoru to však můžete jednorázově změnit v horní části obrazovky přímo nad zadaným číslem.

Pozor! Pokud plánujete využívat tarify dvou různých operátorů, musíte iPhone nejdříve odblokovat. Nejjednodušší je mít dva tarify od shodného operátora.

Díky podpoře dvou SIM karet u řady iPhonů už s sebou nemusíte nosit dva telefony, nastavení dual SIM je přitom u telefonů značky Apple jednoduché a intuitivní.

×