Co přinese očekávaná novinka Apple iPhone 16?

Co přinese očekávaná novinka Apple iPhone 16?

Jsi fanouškem Applu a s napětím sleduješ novinky ze světa chytrých telefonů? Pak tě jistě potěšíme! Podle nejnovějších informací se chystá velký skok vpřed s novou generací iPhonu, která ponese označení iPhone 16. A na co se můžeš těšit? Pojďme se podívat na to, co zatím víme!

Seznamte se: Apple iPhone číslo 16

Zatímco základní modely iPhone 16 pravděpodobně zůstanou u osvědčeného designu s výřezem v displeji, modely Pro a Pro Max se dočkají zásadní změny. Apple by měl konečně opustit kontroverzní výřez a nahradit ho elegantnějším řešením pro Face ID a přední kameru. Díky tomu se displej iPhonu zdánlivě zvětší a nabídne ti ještě lepší zážitek ze sledování filmů, hraní her a procházení webu. 

Ještě větší zábava s iPhone 16 Pro a iPhone 16 Max

Jestliže se potvrdí to, co se zatím jen šušká, bude iPhone 16 Pro Max největším iPhonem v historii. Jak to? Poprvé od roku 2020 se u iPhonu změní velikost displeje (od představení iPhone 12 Pro a Pro Max). iPhone 16 Pro bude mít displej velký 6,3 palce (oproti 6,1 palce u iPhone 15 Pro) a iPhone 16 Pro Max dokonce 6,9 palce

Našlapaný procesor a paměť

Všechny modely iPhone 16 by měly být vybaveny nejnovějším čipsetem A17 Bionic, který slibuje ohromující výkon. Díky tomuto čipsetu by iPhone 16 měl zvládnout i ty nejnáročnější úkoly s bravurou, ať už se jedná o hraní her, práci s grafikou nebo úpravu videa. Očekává se, že základní modely dostanou 6 GB RAM a modely Pro a Pro Max 8 GB RAM pro plynulý multitasking a náročné aplikace.

Vždy perfektní fotky

Apple je vždycky vepředu s fotoaparáty a iPhone 16 by neměl být výjimkou. Hlavní fotoaparáty modelů Pro a Pro Max by mohly dostat 48MP senzory, které zachytí ještě více detailů a světla. To by znamenalo značné vylepšení oproti 12MP senzorům v iPhone 15 Pro a Pro Max. Očekává se také vylepšení nočního režimu a natáčení videa. Základní modely iPhone 16 by mohly dostat 12MP širokoúhlý a 12MP ultraširokoúhlý objektiv, stejně jako měl iPhone 15.

Další novinky iPhone 16

Kromě výše uvedeného se můžeš těšit na další novinky, jako je například delší výdrž baterie, vylepšené reproduktory, odolnost proti vodě a prachu IP68 a samozřejmě nový operační systém iOS 17. iOS 17 by mohl přinést řadu vylepšení, jako je lepší notifikační lišta, multitasking a zabezpečení.

Dostupnost a cena

Oficiální datum uvedení iPhone 16 na trh zatím není známé, ale očekává se, že se tak stane na podzim roku 2024. Ceny by mohly být oproti iPhone 15 o něco vyšší, avšak Apple vždycky nabízí různé varianty a modely, takže si najdeš iPhone, který ti bude vyhovovat jak cenově, tak funkčně. 

iPhone 16 se zdá být slibnou novinkou, která přinese řadu vylepšení a inovací. Pokud jsi majitelem staršího iPhonu a zvažuješ upgrade, iPhone 16 by mohl být skvělou volbou. Sleduj nás i nadále, ať ti neuniknou žádné novinky ze světa Applu!



×